Muhtarlara kayyum atandı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 'terör propagandası yaptıkları' iddiasıyla görevden alınan 3 muhtarın yerine kayyum atandı.

Muhtarlara kayyum atandı!

Bismil'in Altıok Mahallesi Muhtarı Mürsel Zorooğlu, Sanayi Mahallesi Muhtarı Mehmet Bayındır ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Alaattin Tekin, çeşitli tarihlerdeki sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında görevden alındı.

Sosyal medya paylaşımları ile, "terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturulan muhtarlar, ilçe Kaymakamı tarafından görevlerinden alınmasından sonra yerlerine azalardan atama yapıldı.

Görevden alınan Esentepe Mahalle Muhtarı Alaattin Tekin, şunları kaydettti:

"Polisler, 3 yıl önce kaybettiğim 70 yaşındaki annem Cevahir Tekin'in boynunda yeşil, kırmızı, sarı renkli fular ve zafer işaretli fotoğrafı ile Rojava'da çekilmiş bir fotoğraf ve Kuran-ı Kerim okuyan bir peşmergenin fotoğrafını ne maksatla paylaştığımı sordular.

Bu paylaşımların suç olmadığını söyledim. Sonra da beni görevden aldılar. Anamın zafer işareti yapan fotoğrafı suç sayıldı. 5 bin nüfusuyla ilçemizin 3'üncü büyük mahallesinin muhtarıyım. Yaptığım paylaşımlar yasadışı olsaydı zoruma gitmezdi. Anamın fotoğrafını paylaştım diye muhtarlık görevimden alınmam beni çok üzdü."

Yaklaşık 8 yıldır Sanayi Mahallesi Muhtarlığı yapan Mehmet Bayındır da, emniyette facebookta yaptığı paylaşımların sorulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Siyasi bir partinin Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştım. Mahkemeye çıkmadan sadece karakolda terörle mücadele şubesine çağırdılar. Gidip orada ifade verdik. Valilik oluruyla kaymakamlık tarafından muhtarlık görevimden alındım. Avukatlarla konuştum, hukuki olarak haklarımı arayacağım."

Altıok Mahallesi'nin 24 yıllık muhtarı Mürsel Zorooğlu da, sosyal medyada paylaşım yapacak düzeyde teknoloji kullanıcısı olmadığını savunarak, "2013'te yaptığım paylaşımları sordular. Pazartesi günü haber verdiler resmi yazıyla, görevden alındığımızı bildirdiler" dedi.