Murat Karayılan'dan Efrin açıklaması

PKK'li Murat Karayılan, Türkiye’nin Efrin’e yönelik olası bir saldırısına ilişkine açıklamalarda bulundu.

Murat Karayılan'dan Efrin açıklaması

PKK'li Murat Karayılan, Türkiye’nin Efrin’e yönelik olası bir saldırısına ilişkine açıklamalarda bulundu.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, dün gece PKK'ye yakın Stêrk TV’ye yaptığı açıklamalarda Türkiye devletinin Efrin bölgesine olası bir saldırısını değerlendirdi.

Karayılan savaşın Efrin ile sınırlı kalmayacağını ileri belirterek  "Savaş, Kürtler ve AKP devletinin savaşı haline gelecektir. Bu savaş, Efrin ile sınırlı kalmayacak, her yere yayılacak” diyen Karayılan Türk devleti ile aralarında "stratejik bir savaş"  yaşanacağını da öne sürdü.

PKK'li Murat Karayılan açıklamasının devamında Demokrasi güçleri ile birlikte Efrin'in arkasında yer alacaklarını ve Türk devletini orada bozguna uğratacaklarını belirterek, Kobani örneğinde olduğu gibi Efrin'de Ak Parti rejimi için yıkımın başlangıcı olacaktır ifadelerini kullandı.

Suriye'deki savaşın uluslararası boyutuna dikkat çeken Karayılan, Türk devletinin Efrin'e olası müdahalesinin Rusya'nın onay verdiği anlamına geleceğini belirterek "Sayın Putin'in bu plana düşmemesini umuyorum” dedi.  

Karayılan, sözlerine şöyle devam etti: "Suriye'de bazı şeyleri oluşturmak için çabalıyor ve biz buna anlam veriyoruz, olumlu görüyoruz. Ancak Türkiye, özellikle Astana Platformu aracılığıyla yapmak istediği soykırımı Rusya'ya kabul ettirerek, İran'ı da katarak gerçekleştirmek istiyor. Güney'deki referandumu bahane ederek Güney Kürdistan'a nasıl müdahalede bulunduğunu hepimiz gördük. 'Irak engellemezse biz engelleyeceğiz' dedi. Kürtlere düşmanlık yapıyor. Şu an Kürtlerin dostluğunu kazanmaya çalışan Rusya, gerçekten bunu istiyorsa Türk devletinin müdahalesine izin vermemeli. Tekrar ediyorum; Efrîn'e yapılacak herhangi bir saldırı, Türk devletinin yanı sıra Rusya'nın saldırısı anlamına gelecektir. Kürt halkı ve tüm dünya, böyle algılayacaktır."

Karayılan, Efrin semalarında Türk keşif uçakları dolaşmasının Rusya tarafından zemin oluşturmak için keşif izni verildiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Karayılan Suriye'yi yeniden inşa edeceğini, halklar kongresini toplayacağını iddia eden Rusya'nın Türkiye'nin müdahelesine izin vermemesini umduklarını söyledi.