NASA’nın sitesi Van Gölü’ne giden oylarla çöktü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası' isimli online yarışmada finale kalan Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı için başlatılan oy seferberliğinin ardından oy kullanılan site çöktü.

NASA’nın sitesi Van Gölü’ne giden oylarla çöktü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotların çektiği dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, birçok fotoğrafı eleyen Van Gölü'nün uzaydan çekilen görseli finaldeki yerini aldı.

Astronot Kate Rubins tarafından 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yörüngesinde dolanırken, çetiği Van Gölü'nün eşsiz bir fotoğrafı, 4 turda 30 fotoğrafı eledi.

Yarı finalinde Castellanus bulut kulesine karşı oyların yüzde 94'ünü alarak finale yükselme başarısı gösteren Van Gölü fotoğrafı, final için de iddiasını sürdürüyor.

Yarışma sonucunun bugün (12 Nisan) belirlenecek olan final bölümünde birlik kategorisindeki uzun pozlama tekniğiyle çekilen “Hareket halindeki yıldızlar” fotoğrafıyla yarışan Van Gölü fotoğrafı için sosyal medyada seferberlik başlatıldı.

Oy çağrısında bulunan isimler arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da yer aldı.

Oylama sırasında ise NASA’nın sitesi çöktü. Oy kullanmak için siteye girenler, “Sorry, earth observatory is not available right now (Üzgünüm, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor)” yazısıyla karşılaştı.

Bugün ABD saatlerine göre öğle saatlerinde sona erecek fotoğraf oylaması https://earthobservatory.nasa.gov/tournament-earth adresi üzerinden yapılıyor.