NATO krizi, erken seçim hazırlığı

Türkiye ile NATO arasındaki 'YPG' krizi sürerken, 3-4 Aralık'ta NATO zirvesinde tarafların geri adım atmayacağı da netleşecek. 

NATO krizi, erken seçim hazırlığı

Türkiye ile NATO arasındaki 'YPG' krizi sürerken, 3-4 Aralık'ta NATO zirvesinde tarafların geri adım atmayacağı da netleşecek. 

Ankara, NATO'dan YPG'yi terör örgütü ilan etmesini talep etmesine karşın, istediği adım atılmayınca NATO'nun Polonya ve Baltık ülkeleri ile ilgili planını veto etti. NATO, bu ülkeleri Rusya'nın olası bir saldırısına karşı korumayı planlıyordu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, AKP'nin bu yaklaşımının ardında erken seçim planları bulunduğunu iddia etti.

"Çünkü zaten bu tehdit aslında NATO’ya değil, iç politikayı etkilemek için bir operasyon bana göre" yorumunu yapan Ataklı, "Tıpkı S-400 olayındaki gibi kamuoyu oyalanmak isteniyor. Hatta belki artık akıllara giren erken seçim konusunda da hazırlık olarak düşünülebilir bu çıkışlar" diye yazdı.

Ataklı, AKP medyasının kriz karşısındaki tutumuna dair de, "Bu arada yandaş medya son günlerde özellikle NATO ülkelerinden gelen, 'Türkiye önemli, Türkiyesiz NATO olmaz' türü açıklamalarını büyük keyifle manşetlere taşıyorlar" görüşünü dillendirdi ve bunun içeriye bir propaganda olarak kullanıldığına dikkat çekti. 

Amerika ve Avrupa ülkelerinin Türkiye derken kastettiklerinin farklı olduğuna değinen Ataklı, yazısını şu satırlarla sürdürdü:

"Türkiye’den anlaşılan Erdoğan ve iktidarı değil. Avrupa ve NATO ülkelerinin yöneticileri “Türkiye vurgusunu” özellikle yapıyorlar. Çünkü iktidarda kim olursa olsun Türkiye, bölge için de dünya için de çok önemli bir ülke.

Ne Amerika ne Avrupa ne de diğer ülkeler Türkiye’yi dışlayarak, yok sayarak bir yere varamayacaklarını bilirler. Buna karşı Erdoğan iktidarı ise sadece geçici süre Türkiye’yi yöneten bir ekiptir."

Yazıya buradan ulaşabilirsiniz