NATO'dan ABD’nin Suriye’den çekilmesine ilişkin açıklama

NATO,ABD'nin Suriye'den çekilme ve IŞİD'ın toprak, finansman ve destek elde etmesine karşı müttefiklerle çalışmaya devam edeceği yönündeki kararını dikkate aldık” açıklamasını yaptı.

NATO'dan ABD’nin Suriye’den çekilmesine ilişkin açıklama

NATO, “ABD'nin Suriye'den çekilme ve IŞİD'in toprak, finansman ve destek elde etmesine karşı müttefiklerle çalışmaya devam edeceği yönündeki kararını dikkate aldık” açıklamasını yaptı.  

NATO yetkilisi, ittifakın Suriye'de mevcudiyetinin bulunmadığını ancak IŞİD’le mücadeleye erken uyarı ve gözlem uçakları (AWACS) ve Irak'taki eğitim misyonuyla katkı sağladığını söyledi.

NATO yetkilisi, “ABD'nin Suriye'den çekilme ve IŞİD’in toprak, finansman ve destek elde etmesine karşı müttefiklerle çalışmaya devam edeceği yönündeki kararını dikkate aldık. ABD'nin IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon'a bağlılığını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı. 

IŞİD’in "geri dönmesinin" engellenmesinin bir zorunluluk olduğuna işaret eden yetkili, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in ABD'nin Suriye'deki mevcudiyetiyle ilgili dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir görüşme yaptığı bilgisini paylaştı.