NATO'dan Türkiye S-400 uyarısı: İlişkileri etkileyebilir

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin Sinop'ta denendiği haberleri üzerine NATO'dan da açıklama geldi. NATO'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400'lerle ilgili yaptığı bir test ilişkileri etkileyebilir" denildi.

NATO'dan Türkiye S-400 uyarısı: İlişkileri etkileyebilir

Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerinin Sinop'ta denediğine ilişkin haberler üzerine ABD'nin ardından NATO'dan da açıklama geldi. Açıklamada, “Sistem, müttefiklerin uçak filosu sistemine risk oluşturabilir ve NATO müttefikleri arasında ilişkileri etkileyebilir" denildi. NATO, "S-400, NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edilemez" dedi. 

ABD'nin ardından NATO'dan da Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemleri dinlediğine dair açıklama yapıldı. E-posta üzerinden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili yaptığı denemeler doğruysa, üzücü olur. Türkiye'nin alternatif çözümler bulmak için müttefikleriyle çalışması önemlidir" ifadeleri yer aldı. 

Açıklama şöyle devam etti:

"Sistem, müttefiklerinin uçak filosu sistemine risk oluşturabilir ve NATO müttefikleri arasında ilişkileri etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400, NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edilemez"