Neçirvan Barzani, Belçika Büyükelçisi Bulcke ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Belçika’nın Irak ve Ürdün Büyükelçisi Filip Vanden Bulcke ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Belçika Büyükelçisi Bulcke ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Belçika ile ilişkileri, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon çerçevesinde Belçika'nın rolü, Irak’taki siyasi gelişmeler ve Erbil-Bağdat ilişkileri ele alındı.

Karşılıklı işbirliğinin genişletilmesi ihtiyacına vurgu yapılan görüşmede, taraflar IŞİD'in hala gerçek bir tehdit unsuru olduğunu, örgüte karşı mücadelede Irak'ın uluslararası desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

IŞİD’e karşı mücadele Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçerinin rolüne değinen Bulcke ülkesi adına bir kez daja teşekkür etti. Belçikalı Büyükelçi, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni desteklemeye devam edeceğini yineledi.

Başkan Neçirvan Barzani de, Kürdistan Bölgesi'ne terörle mücadeledeki desteği ve işbirliğinden dolayı şükranlarını dile getirerek, Irak ordusu ile Peşmerge arasında, özellikle de güvenlik boşluğu bulunan alanlarda işbirliğine duyulan ihtiyacı vurguladı.

Görüşmede, Şengal’deki durum ve güvenlik durumu nedeniyle bölge halkının göç etmesi durumu, Birleşmiş Milletler’in Irak'taki görevleri, Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum, ifade özgürlüğü, Covid-19 pandemisi ve etkilerinin yanı sıra, Ukrayna'daki gelişmeler ve sonuçları ile bölgedeki durum da ele alınan diğer konular oldu.

Belçika’nın Irak ve Ürdün Büyükelçisi Filip Vanden Bulcke ayrıca Başbakan Mesrur Barzani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.