Neçirvan Barzani: Bu işin kazananı olmaz!

Başkan Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünün Irak’ta çözümün anahtarı olduğunu belirterek, “Sorunları karmaşık hale getirmek hiçbir tarafın çıkarına değildir, hiç kimse kazançlı çıkmaz" dedi.

Neçirvan Barzani: Bu işin kazananı olmaz!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Mark Bryson Richardson ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Başkanlık’tan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak’taki gelişmeler, siyasi süreç önündeki engeller, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunlar, Kürdistan Bölgesi’ndeki durum ve Parlamento seçimlerinin yanı sıra Peşmerge Bakanlığı'ndaki reform süreci, İngiltere’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ele alındı.

Taraflar, Irak’ta siyasi süreç önündeki engellerin aşılması, ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda tüm  taraflar arasında uzlaşmanın önemine dikkat çekti.

Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunlara dikkat çeken Barzani, "Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümeti arasındaki sorunların çözümü Irak’taki sorunlarının çözümünün anahtarıdır. Sorunları karmaşık hale getirmek hiçbir tarafın çıkarına değildir ve hiç kimse kazançlı çıkmaz" dedi.

 Görüşmede ayrıca Bağdat'taki Kürt partiler arasındaki birliğin önemi, uyuşturucu ile mücadelede koordinasyon ve işbirliği, göç ve mültecilerin durumu ve bölgesel gelişmeler de ele alındı.