Neçirvan Barzani: Bütün sorunlara birlikte bir çözüm bulmalıyız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların bütçeden ibaret olmadığını belirterek, bütün sorunların birlikte çözülmesi gerektiğini söyledi.

Neçirvan Barzani: Bütün sorunlara birlikte bir çözüm bulmalıyız

Neçirvan Barzani, Bağdat ziyaretinin ikinci gününde siyasi parti liderleriyle bir araya geldi.

Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından geçen aylarda saldırıya uğrayarak yakılan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Bağdat İl Teşkilatını ziyaret eden Barzani, Rudaw muhabiri Helkewt Aziz’in “Bugün yaptığınız görüşmelerden bütün taraflar önemle bahsetti. Sizce görüşmelerin sonuçları ve etkileri ne olacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bağdat ziyareti ve yetkililerle bir araya gelmek çok iyi bir adım ve bu ilişkilerin devam etmesi gerekir. Bütçenin onaylanmasından sonra Bağdat ziyaretini ve Parlamentodaki gruplara teşekkür etmeyi gerekli gördük. Kürdistan Bölgesi’nin Irak’la tek sorunu bütçe meselesi değil. 140. Madde, Kerkük ve Şengal ile diğer yerlerle ilgili sorunlar var. Erbil ile Bağdat arasındaki bütün sorunlara birlikte bir çözüm bulmamız gerekiyor.”

Başkan Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünün Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın çıkarına olacağını ve Irak’ta siyasi ve güvenlik anlamında istikrarı sağlayacağına inanıyor.

Neçirvan Barzani’nin danışmanı Felah Mustafa, “Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında istikrar ve düzenli ilişkilerin olması için bu ziyaretler önemli. Görüşme ve ziyaretlerin devamlılığı ortak bir anlayış ve sorunların çözümüne yardımcı oluyor” dedi.

İki günlük Bağdat ziyaretine dün başlayan Barzani, dün Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi ile bir araya gelmişti.

Barzani, Bağdat temasları kapsamında Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Yargıç Faik Zidan başkanlığındaki yargıç ve mahkeme başkanı heyeti ile de görüştü.