Neçirvan Barzani, Hulusi Akar ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Hulusi Akar ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcıları Mustafa Seyid Kadir ve Cafer Şeyh Mustafa’nın katıldığı görüşmede Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Kürdistan Bölgesi Dış ilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri ve Peşmerge Genelkurmay Başkanı General Cemal Eminki katıldı.

Görüşmede, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Türkiye Savunma Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, bölgedeki istikrarın önemine vurgu yapılırken, bölgedeki istikrarın korunması için Irak, Kürdistan Bölgesi ve Türkiye arasındaki koordinasyonun önemine değinildi.

Görüşmede konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi ve Irak’a verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi ve Irak topraklarının Türkiye ve diğer komşu ülkelere saldırı için kullanılamayacağını ifade etti.

Irak’ın bu komnuda yükümlülüklerini yerine getirmesini umut ettiğini kaydeden Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin bölgede istiktar faktörü olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Görüşmede, Erbil-Bağdat ilişkileri, siyasi gelişmeler, IŞİD’le mücadele, Şengal Anlaşması, sınırların korunması ve genel olarak Türkiye ile ilişkiler konuşuldu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Bağdat’a giden Akar, dün akşam saatlerinde Erbil’e gelmişti.

K24