Neçirvan Barzani: KDP her zaman ulusal, barışçıl ve demokratik bir inanca sahip olmuştur

Neçirvan Barzani de mesajında, Başkan Mesud Barzani'yi, parti liderliği, kadro ve taraftarları ile tüm organlarını, şehit ailelerini, Peşmergeyi kutladı.

Neçirvan Barzani: KDP her zaman ulusal, barışçıl ve demokratik bir inanca sahip olmuştur

Barzani, “Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kuruluşunu anmak, KDP önderliği ve bayrağı altında özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren Kürdistan halkının mücadelesine ve fedakarlıklarına saygı ile bu tarihi devrimci ve sivil direnişi sahiplenmektir” dedi.

KDP’nin ölümsüz Barzani'nin önderliğinde, Kürt halkının hayallerini ve umutlarını siyasi programa dönüştüren bir grup tarafından, zor bir dönemde tarihi bir zorunluluk olarak kurulduğunu belirten Neçirvan Barzani, “Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) her zaman ulusal, barışçıl ve demokratik bir inanca sahip olmuştur. Uzun yıllara dayanan tecrübesi, barış içinde bir arada yaşama, karşılıklı kabul ve hoşgörünün siyasi kültürünün temel ilkeleri olduğunu kanıtlamıştır. Tüm etnik ve dini farklılıkların haklarını savunmak KDP’nin değişmez kararıdır ve bu uğurda büyük bedeller ödemiştir” ifadesini kullandı.

Barzani mesajının sonunda, “Bugün Kürdistan'da zorluklarla yüzleşmek, anayasal kazanımları korumak ve daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemek için siyasi tarafların ve bileşenlerin her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Ülkeyi siyasi çıkmazdan çıkarmak için Irak siyasi partileriyle de işbirliği yapmalıyız” dedi.