Neçirvan Barzani’den Almanya’ya ‘Ezidi Soykırımı’ teşekkürü

Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD’le mücadelede Kürdistan Bölgesi ve Irak’a verdiği destek ile Ezidi Soykırımı’nı tanımasından dolayı Almanya’ya teşekkür etti.

Neçirvan Barzani’den Almanya’ya ‘Ezidi Soykırımı’ teşekkürü

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Tobias Lindner ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Lindner; Almanya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere büyük önem verdiğini, Bağdat ve Erbil ile ekonomik alan başta olmak üzere tüm alanlardaki ilişkilerini ilerletmek istediğini vurguladı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarete değinen Lindner, Sudani ile yapılan görüşmelerde bütün alanlardaki gelişmeler için Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki siyasi istikrarın önemine vurgu yapıldığını aktardı.

Başkan Neçirvan Barzani ise IŞİD’le mücadelede Kürdistan Bölgesi ve Irak’a verdiği destek ile Ezidi Soykırımı’nın Almanya Federal Meclisi’nde tanınmasında ötürü Almanya’ya teşekkür etti.

Erbil-Bağdar ilişkileri, sorunların diyalog temelinde çözümü, Kürdistan Bölgesi’ndeki durum, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın komşu ülkeler ve bölge ülkeleriyle ilişkilerinin yanı sıra tarafların ortak gündeminde olan diğer bazı konuların da görüşme kapsamında ele alındığı kaydedildi.