Neçirvan Barzani'den Irak bütçe yasasının kabul edilmesine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Parlamentosu’da 2021 yılı bütçesinin onaylanmasını büyük bir başarı ve Erbil ile Bağdat arasındaki diğer sorunların çözümü için bir teşvik olacağını söyledi.

Neçirvan Barzani'den Irak bütçe yasasının kabul edilmesine ilişkin açıklama

Irak’ta uzun süredir devam eden tartışmaların ardından Bütçe Yasası dün Parlamento’da oylandı. Irak Parlamentosu’nda dün yapılan oylamada Kürdistan Bölgesi payının da yer aldığı 2021 yılı bütçesi onaylandı.

Neçirvan Barzani bütçenin onaylanması vesilesiyle yayınladığı mesajda, Irak halkı, Parlamento Başkanlığı ile Parlamento’daki tüm grupları kutladı.

Bütçenin onaylanmasındaki önemli rolünden dolayı Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye teşekkür eden Başkan Barzani, “Irak’ta istikrarın sağlanması, sorunların çözümü ve bir gelecek inşa etmek için ortak yardımlaşma ve çalışmaya ihtiyaç var. Hepimiz bu gerçeği desteklemeliyiz” dedi.

Bağdat’la müzakereleri yürüten Kürdistan Bölgesi heyeti başkanı Kubad Talabani’ye özellikle teşekkür eden Barzani, sözlerine şunları ekledi:

“Kürdistan Bölgesi heyeti zorlu, uzun ve başarılı bir müzakere süreci yürüttü. Bağdat’taki Kürdistani gruplara da aralarındaki yardımlaşma ve Kürdistan Bölgesi payının bütçede yer alması için Hükümet heyetine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.”

Barzani, tüm tarafların yasalara uymasını umut ettiğini belirterek, “Bütçenin onaylanması Kürdistan Bölgesi ile Federal Irak arasındaki diğer sorunların çözümü için iyi bir başlangıç ve teşvik olabilir. Yasaların uygulanması siyasi süreç, ortak yaşam ve vatandaşların haklarının sağlanmasını güçlendirir. Ortak bir şekilde çalışarak, istikrar, inşa ve ülkenin gelişmesini sağlamak için tüm taraflara verimli müzakerelerin kapısını açıyor” ifadelerini kullandı.

Irak Parlamentosu’nda dün yapılan oylamada aralarında Kürdistan Bölgesi bütçesinin de yer aldığı 11. Madde ile birlikte bütçe yasası onaylandı.