Neçirvan Barzani’den sığınmacılar için çağrı

Norveç’in Irak ve Ürdün Büyükelçisi Tone Allers ile bir araya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzede ve sığınmacılar konusunda uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu.

Neçirvan Barzani’den sığınmacılar için çağrı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Norveç’in Irak ve Ürdün Büyükelçisi Tone Allers ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzede ve sığınmacıların durumuna değinen Neçirvan Barzani, yardımlarından dolayı Norveç’e teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi’nin göçzede ve sığınmacılar için elinden geleni yaptığını belirten Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek, daha fazla yardım için uluslararası topluma çağrıda bulundu

Bağdat’la sorunların çözümünden yana olduklarını vurgulayan Neçirvan Barzani, bölgede istikrarın sağlanması ve tüm bileşenlerin haklarının korunması için Birleşmiş milletler (BM) ve uluslararası toplumun daha fazla rol üstlenmesi gerektini kaydetti.

Norveç’in Irak ve Ürdün Büyükelçisi Tone Allers ise ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki sığınmacılara insani yardımlarını sürdüreceğini söyledi.

IŞİD’in tümüyle ortadan kalkması için mücadeleye devam etmek gerektiğini belirten Tone Allers, Kürdistan Bölgesi ve Irak’a daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca Şengal Anlaşması, Irak’ın 2021 bütçesi ve Kürdistan Bölgesi’nin payı, Irak’ta yapılması öngörülen erken seçimler, Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerin durumu, anayasanın 140’ncı maddesinin uygulanması ve artan IŞİD hareketliliği ele alındı.