Netanyahu Hamas'ın yeni siyaset belgesini çöpe attı!

Netanyahu Hamas'ın yeni siyaset belgesini çöpe attı!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas’ın yeni siyaset belgesine 'özel' bir video yayımladı. Netanyahu, gergin bir müzik eşliğinde, Hamas'ın 1967 sınırlarını kabul ettiği belgeyi 'Bunun neresi ılımlı?' diyerek çöpe attı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas’ın İsrail’e yönelik tavrını yumuşatmasıyla dikkat çeken yeni siyaset belgesini çöpe attı. Netanyahu, sosyal medyada yayınlanan 97 saniyelik videoda, Hamas’ın ılımlı bir adım atmadığını öne sürerek, medyayı ‘yalan haberlere kanmakla’ suçladı.

Hamas, geçen pazartesi günü açıkladığı yeni siyaset belgesinde ‘İsrail’in ortadan kaldırılması’ ifadesini kaldırmış, Yahudi devletinin varolma hakkını yine reddetse de 1967 sınırlarında bir Filistin devletini destekleyeceklerini açıklamıştı. Netanyahu ise gergin bir müziğin kullanıldığı videoda şöyle dedi: “Yeni Hamas belgesi İsrail’in varolma hakkının olmadığını, topraklarımızın her santimetrekaresinin Filistinlilere ait olduğunu ve İsrail’i ortadan kaldırmaktan başka kabul edilebilir bir çözüm bulunmadığını söylüyor. Kendi devletlerini, bizim devletimizi yok etmek için kullanmak istiyorlar.”

İsrail başbakanı ardından, “Bu nefret dolu belge nerede olmayı hak ediyor? İşte tam burada” dedi ve belgenin bir kopyasını buruşturarak çöpe attı.