Netanyahu'nun oğlundan Erdoğan'a Kürdistan bayraklı yanıt

Türkiye'nin, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze saldırılarına tepkisi en üst düzeyde sürüyor.

Netanyahu'nun oğlundan Erdoğan'a Kürdistan bayraklı yanıt

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Twitter adresinden bir mesaj paylaşarak, “İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı etkili şekilde harekete geçmeye davet ediyorum” yazdı.

Ancak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahun’nun oğlu Yair Netanyahu, Erdoğan’ın bu tweetinin altına karşılık gönderme içeren bir paylaşım yaptı.

Netanyahu’nun oğlu, Erdoğan’ın paylaşımına “Kürdistan” bayrağı görseliyle yanıt verdi.

İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların üçüncü gününde, gerilim Gazze Şeridi'ne sıçradı. Hamas, İsrail topraklarına 300 roket atarken, İsrail hava operasyonlarıyla karşılık verdi. İsrail'in hava saldırılarında en az 24 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hava saldırısı sonucunda ölenler arasında 9 çocuk ile yaşlı bir kadının bulunduğunu duyurdu.

İsrail Ordusu sözcüsü Jonathan Conricus ise hava saldırısında üç Hamas militanının öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Kudüs Günü etkinlikleri kapsamında katıldığı programda, Hamas'ın 'kırmızı çizgiyi aştığını' ve büyük bir şiddetle karşılık vereceklerini belirtti.

Yaşanan gerilimi azaltmak için Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkeler bölge liderleri ile temaslar kuruyor.