Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay Hewlêr'de

Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay Hewlêr'de

Pakistanlı aktivist, 2014 Noberl Barış Ödülü sahini Malala Yusufzay, kadın haklarını konu alan bir konferansa katılmak üzere başkent Hewlêr'de. Malala Yusufzay, Kürdistan Hükümeti Dış ilişkiler Komitesi Sorumlusu Felah Mistefa ile bir araya geldi.

Felah Mistefa, Kürdistan’da kadınların korunması ve kadınların kendi haklarını arama mekanizmalarının geliştirilmesi açısından Malala Yusufzay’ın ziyaretinin önemli olduğunu söyledi.

Kürdistan halkının tarihsel süreç içerisinde yaşadığı olumsuz durumlar hakkında Yusufzay’ı bilgilendiren Mistefa, Kürdistan’da var olan ortak yaşam kültürünün korunması için verilen mücadeleye vurgu yaptı.

Malala Yusufzay Hewlêr'de

Yusufzay: Kürdistan'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum

Beraberinde uluslararası kadın hakları savunucusu bir heyetle Kürdistan’ı ziyaret eden Yusufzay, konuşmasında Kürdistan’a Ezidi kadınların durumu, yaşadıkları acı trajedi ve genel olarak Kürdistan’da kadının durumunu yakından görmek için geldiğini ve Kürdistan'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kürdistan ziyaretinin doğum gününe denk gelmesi ve doğum gününü Kürdistan’da kutlayacak olmasından dolayı da mutlu olduğunu belirten Yusufzay, Ezidi kadınların karşılaştıkları acıların farkında olduklarını ve yabancısı olmadıklarını söyledi.

Malala Yusufzay, “Kürdistan’da bize yapılan sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Savaştan dolayı kadın ve çocukların yaşadıkları sıkıntıları, içine düştükleri olumsuz koşulları yerinde izlemek ve buna karşı mücadele etmek için Kürdistan’a geldik.” diye konuştu.