Nurî Brîmo: Bir Şartla PYD'ye ortak olacağız

Kurdistan Demokrat Parti – Suriye'nin (PDK-S) başkanlık üyesi Nurî Birîmo, "Roj Peşmergelerinin Batı Kurdistan'a dönerek orada Kürt topraklarını koruyacaklarını, ancak bu dönüşün sadece uluslararası bir anlaşma çerçevesinde gerçekleşebileceğini” söyledi.

Nurî Brîmo: Bir Şartla PYD'ye ortak olacağız

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) bir üyesi Kurdistan Rojava Peşmergelerinin bir şartla PYD ile ortaklık kurabileceklerini söyledi.

Nurî Birîmo KDP.info'ya verdiği söyleşide, "Peşmerge'nin Batı Kurdistan'da Suriyeli veya Batı Kurdistanlı hiçbir askeri gücün altında bulunmayacağını ve bu güçlerden hiç birinden emir almayacağını” vurguladı.

Brîmo, Demokrat Birlik Partisi'nin (PYD) Peşmerge'nin kendilerine katılması konusundaki sözleri ile ilgili şöyle konuştu: "Biz sadece bir şartla PYD ile ortak olabiliriz. O da Peşmerge'nin onların güçlerinin bir parçası olmaması. Çünkü bizler Peşmergeyiz ve PYD'nin üyesi değiliz ki bir gün bizim güçlerimize de arapça bir isim takmasınlar. Peşmerge bir ünvana sahiptir ve bunların dışında hiçbir ismi kabul etmez.”

Birîmo, "Roj askerlerinin son derece modern bir askeri eğitim aldıklarını ve bu nedenle Kurdistan'ın topraklarını savunmaya hazır olduklarını dile getirdi ve bugüne kadar IŞİD karşıtı savaşta başarıyla mücadele ettiklerini ve Kurdistan'ın kutsal topraklarını savunmak için 45 şehit verdiklerini” vurguladı.