Oğan neden Erdoğan’ı desteklediğini açıkladı

Sinan Oğan, "HDP ile yan yana gelmem zaten eşyanın tabiatına aykırı. Bazen bizi eleştiriyorlar. Ne yapsaydım. Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim" dedi.

Oğan neden Erdoğan’ı desteklediğini açıkladı

TRT Haber canlı yayınına katılan Sinan Oğan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklaması ve Erdoğan ile görüşmesine ilişkin konuştu.

Oğan, sır olan hiçbir şeyin olmadığını, seçim süreci boyunca dile getirdiği hassasiyetleri Erdoğan ile paylaştığını söyledi.

Erdoğan'ın da kendisiyle aynı hassasiyetleri paylaştığını söylediğini vurgulayan Oğan, "Asla iddia edildiği gibi bir pazarlık söz konusu olmadı, konusunu açmadık bile. Son derece medeni, karşılıklı saygı çerçevesinde geçen bir görüşme oldu" diye konuştu.

"Benim orada kırmızı çizgim HDP idi"

Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdiğini, Kılıçdaroğlu'ndan da bir talebinin olmadığını, prensiplerini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'na 'Siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız?' diye sordum. Söylediği şeyler bana hiç ikna edici gelmedi" diyen Oğan, şunları kaydetti:

"Benim orada kırmızı çizgim HDP idi. HDP'yi bu işin dışında bırakarak nasıl kazanacaksınız seçimi. HDP ile yan yana gelmem zaten eşyanın tabiatına aykırı. Bazen bizi eleştiriyorlar. Ne yapsaydım. Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim. Bugün itibarıyla HDP Sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu kurumsal bir destektir. Kemal Kılıçdaroğlu hem benim adayım olacak hem HDP'nin adayı olacak. Bu olacak şey değil. HDP kurumsal desteğini açık bir şekilde ortaya koymuştur, Türk milliyetçiliği rüzgarından rahatsız olduğunu dile getirmiştir. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar. Ben üç sene önce yola çıktım. O zaman temel argümanımız HDP'nin Türk siyasetini kilitleme hedefini ortadan kaldıracağız demiştik. Bugün geldiğimiz noktada HDP Türk siyasetini kilitleme yetisini yitirmiştir. Çabaları vardır. HDP'nin 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' dediği yerde Türk milliyetçileri olmayacaktır. Göreceğiz hep beraber."

"HDP'ye rağmen diğer tarafa destek verip, ülkede kriz mi çıkarsaydık?"

Sinan Oğan, "İstikrar vurgunuz da ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı ile parlamentonun aynı ittifaktan olmasının istikrar için önemi nedir?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Yeni geçilen sistemde parlamento ile Cumhurbaşkanlığının farklı yerlerde olması ülkeyi krize götürür. Parlamentoyu alan tarafın cumhurbaşkanlığını alması, ülkenin geleceği ve istikrarı açısından son derece önemlidir. Bir Türk milliyetçisi olarak ülkemin krizi girmesini istemiyorum. Ülkemde parlamentonun kilitlenmesini istemiyorum. Türk milliyetçisi olarak parlamentoyu alan Cumhur İttifakı'na cumhurbaşkanlığında destek vermekten daha doğal bir şey olamaz. HDP'ye rağmen diğer tarafa destek verip ülkede kriz mi çıkarsaydık. Ekonomik sıkıntıları da dikkate aldığımızda bu ülkenin tek bir dakika dahi istikrarsızlığa tahammülü yoktur. Özellikle istikrara vurgu yaparak tercihimizi Cumhur İttifakı'ndan yana yaptık. Seçmenlerimizden, istikrarın devamı için 28 Mayıs'ta oy kullanmalarını istiyorum."

Oğan, "Bir taraf olmamız gerekirdi. Tarih bizi 'HDP ile yan yana durmadı' diye yazacak. Bir Türk milliyetçisi olarak eleştirdiğimiz 'Selahattin Demirtaş'a özgürlük' diyen, HDP'yi güzelleyen bir yapıyla beraber olmamız söz konusu değildi, biz de olmadık" dedi.

"Plana sadık kalın"

"Plana sadık kalın" söyleminin sorulması üzerine Oğan, “Türk milliyetçilerini siyasetin ana gündemine oturtmayı ve HDP'yi siyasetin ana gündeminden düşürmeyi” planladıklarını, bunda da başarılı olduklarını savundu.

Bundan bazı kesimlerin rahatsız olduğunu belirten Oğan, "HDP'nin tüm hedefi, Türkiye'de cumhurbaşkanını belirleyecek noktaya gelmek, belirledikleri cumhurbaşkanına Suriye'deki PKK'istana yönelik operasyonları durdurmak suretiyle orada bir PKK'istan kurulmasını yapmaktı. Biz buna engel olduk. Bu asla mümkün olmayacak. Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturacak cumhurbaşkanın sırtında bir HDP gölgesi, PKK gölgesi asla olmayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz. Planımızın temelinde bu vardı. Biz bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Sinan Oğan, cumhurbaşkanının yüksek oy oranıyla seçilmesi gerektiğini belirterek, "Yüksek oy oranıyla olması şu demek, 50,1 ile de cumhurbaşkanı olunuyor, 56 ile de cumhurbaşkanı olunuyor. Ama güçlü, istikrarlı bir Türkiye için yüksek bir oy oranıyla artık Türkiye'nin bütün bir ekonomik sorunlarını, içeride, dışarıda boğuştuğu bu sorunları ancak güçlü ve iyi bir destekle seçilmiş bir hükümet sağlar. Onun için de biz elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.