"OHAL Güneydoğu'da görünmüyor, ben geçen sene bizzat Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde gördüm"!

"OHAL Güneydoğu'da görünmüyor, ben geçen sene bizzat Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde gördüm"!

Muhalefetin OHAL eleştirilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Karaburun'un caddesinde, sokağında yürürken OHAL'i gösterecek bir hareket var mı? OHAL'i Güneydoğu'da görmüyorsun ama Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde ben bizzat geçen sene gördüm" şeklinde konuştu.

İzmir programı kapsamında partisinin Karaburun teşkilatını ziyaret edip, parti üyeleriyle toplantı yapan Dağ, burada yaptığı konuşmada darbe girişiminin başarılı olması halinde başa askerlerin geçeceğini, iktidar ve muhalefetin de olmayacağını söyledi.

PKK karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok net bir duruş sergilediğini ifade eden Dağ, "15 Temmuz başarılı olsaydı başımızda 15 Temmuz darbe girişimini planlayan Akın Öztürk olsaydı, Doğu ve Güneydoğu terör örgütüne terk edilecekti" dedi.

"OHAL'i Güneydoğu'da görmüyorsun"

Dağ, olağanüstü halin (OHAL) FETÖ ile mücadele de gerekli olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: "OHAL devletin içine çöreklenmiş bu yapıyı ortadan kaldırmak için. Karaburun'un caddesinde, sokağında yürürken OHAL'i gösterecek bir hareket var mı? OHAL'i Güneydoğu'da görmüyorsun ama Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde ben bizzat geçen sene gördüm. Eline almış silahı asker orada geziyor. Fransa neden OHAL kararı aldı. DEAŞ orada terör eylemi yaptığı için. Devletin içinde DEAŞ'çılar yok ki devletin içinde onları ihraç etsin. Tedbir olarak böyle bir şey uyguluyor. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok, bunu da yapmıyoruz zaten."