Omicron uyarısı: Hafif geçse de, sağlık sistemi için tehlikeli

ABD'de salgın yönetiminin en yetkili ismi Anthony Fauci, Omicron varyantının çok hızlı yayılması nedeniyle hastalığın hafiflemiş görünmesine rağmen sağlık sistemi zorlayacağını söyledi.

Omicron uyarısı: Hafif geçse de, sağlık sistemi için tehlikeli

ABD'de salgın yönetimi konusunda en yetkili isim ve Başkan Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı olan Anthony Fauci'den, korona virüsünün Omicron varyantı hakkında uyarı geldi. Fauci, ilk verilerin Omicron kaynaklı Covid-19'un daha hafif geçtiğine ve hastaneye yatma oranlarının düştüğüne işaret etmesine rağmen, çok hızlı yayılma sonucunda hastanelerdeki hasta sayısının yine de artacağını ve sağlık sisteminin zorlanabileceğini söyledi.

CNN'e konuşan Fauci, "Bu kadar çok vakayla ilgili zorluk şu ki, Delta'ya kıyasla Omicron'da hastaneye yatan kişi oranı daha düşük olsa bile, yine de sağlık sistemine baskı yapabilecek şekilde artan hastaneye yatış tehlikesi var" dedi.

Uzmanlar, çok sayıda mutasyon içeren Omicron varyantının akciğerleri enfekte etme kapasitesinin düştüğünü ve virüsün artık üst solunum yollarında çoğaldığını, bu durumun da hastalığın şiddetini hafifletmiş görünmekle beraber bulaşıcılığı artırdığını söylüyor. Omicron varyantının yol açtığı ölüm oranları ise henüz netleşmiş değil.