Osman Baydemir: Kürdistan referandumu Orta Doğu için moral kaynağı olacaktır

Osman Baydemir: Kürdistan referandumu Orta Doğu için moral kaynağı olacaktır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunun tüm Ortadoğu için büyük bir moral kaynağı olacağını, referandumun başarılı olmasını umduğunu söyledi.

Dün, Sur ilçesinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından iftarda “Yeryüzü Sofrası” kuruldu. İftar programına Osman Baydemir'in yanısıra HDP Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Ziya Pir, Altan Tan, Nimmettullah Erdoğmuş, Meral Danış Beştaş ve parti yöneticileri katıldı.

Osman Baydemir, iftar sonrası bir konuşma yaparak “Güney Kürdistan’da çok sayıda siyasi parti referanduma doğru adım attı. Umarım Kürt halkı geniş katılımla referandum için sandığa gider. Bu durum Ortadoğu’da büyük bir değişim yaratacağı gibi büyük bir moral de olacaktır. Ortadoğu’da büyük bir Kürt siyasi varlığı, Türklere, Farslara ve Araplara tehdit değildir. Bu sınandı. Bu konuda köklü bir tecrübeye sahiptir. Güney Kürdistan’da yapılacak referandumun başarılı olmasını umut ediyorum. Kutlarım"

Ayrıca, referandumun Kürdistan'daki taraflar arasında uzlaşma neden olmasını umudunu dile getirerek "Tekrarlıyorum. Ortadoğu’da Türklerin, Farsların ve Arapların sahip olduğu haklara Güney Kürdistan’ında aynı hakka sahip olması gerekir. Çünkü onlarda Ortadoğu’daki bir halktır. Herkesin bunu anlayarak, saygı gösterip desteklemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.