Osman Şiban ifade verdi: Askerler sürekli darp ediyordu

Yaklaşık 9 ay önce yaşanan işkence ve helikopterden atılma olayında yaralanan Osman Şiban ilk kez defa ifade verdi.

Osman Şiban ifade verdi: Askerler sürekli darp ediyordu

Helikopterden atıldıktan sonra uzun süre tedavi gören Osman Şiban dün avukatları ile birlikte Van Adliyesine giderek ifade verdi. 

Van’ın Çatak ilçesi Sürik (Yoğurtlu) mezrasında 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından Servet Turgut ile birlikte gözaltına alınan Osman Şiban ağır yaralanmıştı. Olaydan iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde oldukları ortaya çıkan ve asker tarafından darp edildikten sonra helikopterden atıldıkları belirtilen Servet Turgut vefat ederken, Osman Şiban uzun süre yaşam mücadelesi verdi. 

İlk Kez İfade Verdi

Artı Gerçek’in haberine göre Osman Şiban’ın ifadesinde olay günü askerler tarafından köylerinden alınarak nasıl darp edildiklerinin detaylarını anlattı. Şiban’ın ifadesinde anlattığına göre, köylerinden askerler tarafından alındıklarında Servet Turgut önden götürülüyordu. Kendisi ise birkaç metre arkasından götürülüyordu. 

Köyün dışında helikoptere doğru götürülürken askerler tarafından darp edildiğini anlatan Şiban, “Askerler sürekli darp ediyordu. Bizi helikopterin yanına götürdüler. Orada darp sürdü. Bir askerin helikopter yanında başıma tekme atması sonrası bayıldım. O andan sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi Mersin’de açtım” dedi.

İfadesinde helikopterin yanında bayıldığını ve sonrasını hatırlamadığını söyleyen Şiban, daha önce TİP Milletvekili Ahmet Şık’a verdiği beyanda da helikopterde kafasının ceset torbasına sokulduğunu, Van merkeze geldiklerinde kendilerini bekleyen 100 civarı askerin içine atıldıklarını ve orada linç edildiklerini söylemişti.

Askerler Hakkında Şikayetçi Oldu

Hakkında 'örgüt üyeliği' suçlaması ile dava da açılan Osman Şiban ayrıca bu suçlamalar ile ilgili de ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Şiban, kendisini darp eden askerler hakkında şikayetçi oldu. Şiban ifade işlemlerinin ardından hakkında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

 

Duvar