ÖSO militanları Kürtlere arkadan saldırmaya devam ediyor

ÖSO militanları Kürtlere arkadan saldırmaya devam ediyor

KRD News Haber Merkezi

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusuna bağlı gruplar ile YPG arasında Cerablus’un güneyinde yaşanan çatışmalar sabaha dek sürdü.

Dün gece yarısı Türk ordusu destekli Özgür Suriye Ordusuna bağlı cihatçı gruplar Cerablus’un güneyindeki PYD denetimindeki topraklarda bulunan YPG mevzilerine yönelik saldırıya geçti. Bölgedeki YPG’lilerin karşılık vermesi üzerine ÖSO grupları saldırıya son verdiler.

Sabaha kadar süren çatışmalar, cihatçı ÖSO gruplarının geri çekilmesi üzerine son bulurken ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi edinilemedi

Rakka’yı tamamen kuşatma altına alan Kürt güçlerin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile IŞİD arasında sert çarpışmalar devam ediyor.

Kentteki IŞİD’lileri teslim olmaları için kenti tamamen kuşatan ve ikmal yollarını kesen Kürt güçler ile IŞİD arasındaki çarpışmalar şiddetleniyor. Bombalı tuzaklar ve intihar saldırıları nedeniyle ilerleyişlerini temkinli devam ettiren Kürt Güçlere karşı IŞİD, kentin batısında ve doğusunda direnç gösteriyor.

Kentin güneyinde kaybettiği alanları almak için karşı saldırı başlatan IŞİD militanları ile Kürt güçler arasındaki çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.