ÖSO’dan güvenli bölge açıklaması: Hazırlıklarımız tamam!

ÖSO’dan güvenli bölge açıklaması: Hazırlıklarımız tamam!

Türkiye ile ABD arasında Rojava'da oluşturulacağı belirtilen “güvenli bölge” görüşmeleri sürerken Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) açıklama geldi.

Xeber24 Kürt haber ajansına konuşan ÖSO liderlerinden Mustafa Sicri, Türkiye’nin güvenli bölge planlarına destek verdiklerini ve askerî olarak hazırlıklarının tam olduğunu söyledi. Sicri “Türk müttefikimizi destekliyoruz’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun güvenli bölge konusunda “ABD’nin önerileri bizi tatmin eder düzeyde değil” şeklindeki açıklamalarına da destek verdiklerini belirten Sicri “Türk müttefikimizin yanında geniş operasyonlara başlamaya hazırız. Amerikan yetkilililerinin, PKK liderlerinin lehine olacak şekilde halkımızın acılarını görmezden gelmelerini reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sicri, Türkiye’nin Afrin’den çekilmelerini talep etmesi halinde hangi adımı atacaklarına dair soruya ise şu yanıtı verdi:

“Afrin’den çekilmeye dair konuşulan bir şey yok. Kimseden talimat almıyoruz. Türkiye güçlü bir müttefikimiz, ortak çıkarlara dayalı bir müttefikliğimiz var. ÖSO Afrin için çok kayıp verdi.”