ÖSO yine Kürt Bölgelerine saldırdı

ÖSO yine Kürt Bölgelerine saldırdı

Dün gece yarısı Suriye Demokratik Güçleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusuna bağlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda bir evin bombalanması sonucu aralarında sivillerin de olduğu çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

YPG ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu arasında yaklaşık bir haftadır devam etmekte olan küçük çaplı çatışmalar, dün gece yarısından itibaren şiddetli çarpışmalara dönüştü. YPG ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçler arasında Afrin’in güneyi ve güneydoğusunda şiddetlenen çarpışmalarda zaman zaman Türk Ordusu da bombardıman yapıyor.

Afrin’in güneyindeki Derat İzza ve Cebel Saman bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Ahli El-Diyar grubu ile savaşan Kürt Güçler, güneydoğuda ise yine ÖSO’ya bağlı Sultan Murat Tümeni’ne karşı Madek ve Daglibaş bölgelerinde karşılık veriyor.

ÖSO’ya bağlı Sultan Murat Tümeni’nin saldırılarına Türk Ordusu da Til Rıfat kasabasının kırsal bölgelerindeki Kürt güçlerinin mevzilerini topçu atışlarıyla bombalıyor.

Taraflar arasında yaşanan çatışmalarda kayıplar konusunda bilgi alınmazken Mare kasabasına yönelik gerçekleştirilen bombardımanda bir evin isabet alması sonucu evde bulunan 3 sivil yaşamını yitirdi.