ÖSP: Barzani ve Kürdistan Bayrağına yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

ÖSP tarafından yapılan bir açıklama ile Kürdistan başkanı Mesud Barzani ve Kürdistan bayrağına yapılan saldırılar kınandı

ÖSP: Barzani ve Kürdistan Bayrağına yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

ÖSP genel başkanı Sinan Çiftyürek imzasıyla basına gönderlen açıklama da Kürdistan Bölge Başkanı Sn. Mesut Barzani'nin Türkiye'ye gelişi sırasında Kürdistan bayrağı ile karşılanması sonrası yapılan saldırılar kınandı. Açıklama da şu ifadelere yer verildi.

Sayın Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, resmi davet üzerine 26 Şubat 2017'de Türkiye'ye gelmişti. Önce İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ardından da Ankara'da Başbakan Bin Ali Yıldırım başkanlığındaki Türk heyetiyle resmi görüşmelerde bulunmuştu.

Bu ziyarette Kürdistan bayrağının İstanbul ve Ankara havaalanlarında göndere çekilmesi bilumum Türk ırkçı ve milliyetçilerinin ağır saldırılarına neden oldu. Sözlü saldırı ve hakaretler Barzani şahsında halkımızın değerlerine yapıldı. Kürdistan bayrağı başta olmak üzere halkımızın değerleri aşağılandı.

Bu saldırı ve hakaretlerin başını gazeteciliğinden çok küfürleriyle meşhur Emin Çölaşan çekti. Çölaşan ve tüm ırkçı milliyetçilerin Güney Kürdistan başkanı Mesut Barzani üzerinden halkımıza küfür, hakaret yüklü saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırılar karşısında Barzani'ye ve Kürdistan Bayrağına sahip çıkmak yurtseverlik görevdir çünkü Başkan Barzani şahsında Kürdistan'ı değerlere saldırı yapılmıştır.

01.03.2017

Sinan Çiftyürek

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı