Özel Harekat Ocakları Başkanı Silopi'de Bir Kadını Katletti

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki çöp toplama alanında bıçaklandıktan sonra yakılmış cesedi bulunan Sakine Külter cinayetiyle ilgili olarak Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın’ın tutuklandığı bildirildi.

Özel Harekat Ocakları Başkanı Silopi'de Bir Kadını Katletti
Foto:Rudaw

Silopi ilçesine bağlı Başverimli (Tilqebîn) beldesi sınırları içinde bulunan şehir çöplüğünün toplanma yerinde bir kadını cesedi bulundu.

Edinilen bilgilere göre bölgeden geçen vatandaşlar, çöplükte hareketsiz insanı görünce 112'yi aradı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler, yaptığı kontrollerde kadının önce bıçaklanıp daha sonra yakıldığını belirledi.

Alınan bilgilere göre, kimlik tespiti yapılan kadının 2'si engelli 5 çocuk annesi 40 yaşlarında Van doğumlu Sakine Külter olduğu belirlendi.

Külter'in cesedi evinden 10 kilometre uzaklıkta çöplükte bulunurken, DNA ve otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan, iddialara göre, maktulün parasının alındığı ve daha sonra kişi veya kişiler tarafından öldürüldüğü değerlendirilirken, olaya ilişkin 2'si kayını olmak üzere 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Sakine Külter’in katledilmesi ile ilgili olarak Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın ile Yunus Kültür ve Hacı Kültür, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Hakim karşısına çıkan Barkın, Sakine Kültür’ü işkenceyle katlettiğini itiraf etti.

Külter’i öldütren Barkın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yunus Külter ve Hacı Külter ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.