Özerk Yönetim, SİHA saldırısında Ferhat Şibli’nin hayatını kaybettiğini duyurdu

Rojava Özerk Yönetimi, TSK’ye ait SİHA’ların Süleymaniye’de düzenlediği saldırıda Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ferhat Şibli’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Özerk Yönetim, SİHA saldırısında Ferhat Şibli’nin hayatını kaybettiğini duyurdu

TSK’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), dün (17 Haziran) Süleymaniye'nin Kelar ilçesinde bir otomobili hedef almış, saldırıda 4 kişi yaşamını yitirirken 1 kişi yaralanmıştı.

Rojava Özerk Yönetimi, araçta hayatını kaybeden 4 kişinden birinin Rojava Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ferhat Şibli olduğunu açıkladı.

Özerk Yönetim Yürütme Konseyi imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk devleti tarafından hedef alınan sivil araçta Süleymaniye’de sağlık tedavisi ve bazı görüşmeler gerçekleştirmek için bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ferhat Şiblî şehit düşmüştür. Saldırının amacı Özerk Yönetimi ve halkımızı sistematik bir şekilde yok etmektir.

Uluslararası normları hiçe sayan ve soykırım uygulayan Türk devletine karşı Kürdistan Bölgesi Hükümetini ve Irak’ı sorumluluk almaya ve terör saldırılarına karşı tutumlarını netleştirmeye davet ediyoruz.”