PAK heyeti Dersim'de belediye ve baroyu ziyaret etti

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK Genel Başkan Yardımcıları Kasım Ergün, Vahit Aba ve PAK Kadın Komisyonu Başkanı Nezihe Karahan’ın yer aldığı PAK heyeti Dersim’de bir dizi ziyarette bulundu

PAK heyeti Dersim'de belediye ve baroyu ziyaret etti

Dersim Belediyesi, Dersim Barosu’nu ziyaret eden PAK heyeti, daha sonra Munzur Üniversitesi hocalarıyla bir araya geldi.

PAK heyeti ayrıca Dersim de bulunan PAK dostlarıyla verimli ve dostane bir görüşme gerçekleştirdi.

Dersim Belediyesini ziyaret eden PAK heyetini Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu karşıladı. 

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na sıcak karşılamasından dolayı teşekkür etti.  Özçelik, PAK’ın amacı, çalışmaları, Kürt ve Kürdistan sorunu hakkında acil talepler konusunda görüşlerini ifade ederek, Türk Devleti’nin operasyonları bahane ederek Dersim ormanlarını yakmasını kınadı.

Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’da PAK heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Belediye çalışmaları ve Dersim’in genel sorunları hakkında bilgi verdi.

PAK heyeti daha sonra Dersim Barosunu ziyaret etti.

Dersim Barosu Başkanı Avukat Kenan Çetin PAK heyetini karşıladı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, sıcak kaşılamalarından dolayı Avukat Kenan Çetin’e teşekkür ederek, PAK’ın amacı, çalışmaları, Kürt ve Kürdistan sorunu hakkında acil talepler konusunda görüşlerini ifade ederek, yeni Anayasa tartışmaları hakkında PAK’ın  yaklaşımını ifade etti.

Baro Başkanı Kenan Çetin’de  PAK heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Dersim’deki genel sorunlar, sorunların çözümü ve yeni Anayasa hakkında Baro’nun beklentilerini dile getirdi.
 
Ayrıca, görüşmede geçen aylarda başlatılan “Kürt dili resmi dil ve eğitim dili olsun” kampanyasına dikkat çekilerek kampanyanın sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı.

PAK heyetinin Dersim Belediyesi ve Dersim Barosu ziyaretleri sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşti.

Gerçekleşen 2 görüşmenin ardından, PAK heyeti Kürdistan Halk Önderlerinden Seyid Rıza’nın heykelini ziyaret etti.

PAK heyeti Seyit Rıza Başta olmak üzere tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla andı.

22.09.2021

PAK Basın ve İletişim Bürosu