PAK: Kürt müziğine yönelik ırkçı yasakları kınıyoruz

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) son zamanlarda Kürt sanatçıların art arda konserlerinin yasaklanması hakkında yayımladığı açıklamada, “Kürt diline, Kürt müziğine yönelik tüm ırkçı uygulamaları, yasakları kınıyoruz” dedi.

PAK: Kürt müziğine yönelik ırkçı yasakları kınıyoruz

PAK, söz konusu yasaklarla ilgili açıklama yayımladı.

“Yasaklayıcı uygulama ve örnekler, siyasal iktidarın izlemiş olduğu Kürt karşıtı siyasetin, ırkçı hezeyanlara sahip kimi kraldan daha kralcı kişi ve kurumlarca, hangi boyutlara vardırıldığının somut göstergeleridir” denilen açıklama şöyle:

“Kürt sanatçıların konserlerinin yasaklanması, ırkçı zihniyetin dışa vurumudur. Kürt  sanatçı Aynur Doğan'ın konserine Kocaeli Derince Belediyesi'nce, Metin ve Kemal Kahraman kardeşlerin konserine Muş Valiliği'nce izin verilmedi.

Daha önce de İstanbul'da sokak müziği yapan Kürt sanatçılar polislerce engellenmişlerdi.

Kürt sanatçılar konser için başvuru yaptıklarında, ilgili kurumlar repertuarlarında Kürtçe eserler olup olmadığını sormaktadırlar.

Bu yasaklayıcı uygulama ve örnekler, siyasal iktidarın izlemiş olduğu Kürt karşıtı siyasetin, ırkçı hezeyanlara sahip kimi kraldan daha kralcı kişi ve kurumlarca, hangi boyutlara vardırıldığının somut göstergeleridir.

Kürt diline, Kürt müziğine yönelik tüm ırkçı uygulamaları, yasakları kınıyoruz.

Hangi partiden, hangi siyasal görüşten hangi din ve mezhepten, hangi sosyal kategoriden olursa olsun tüm Kürtleri; insan haklarından, özgürlük,  adalet, eşitlikten yana tüm insanları bu vb. ırkçı, yasaklayıcı, anti-demokratik anlayış ve uygulamalara karşı el ele vermeye, seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.”