PAK'dan Kürdistan'daki son gelişmelere ilişkin açıklama

PAK'dan Kürdistan'daki son gelişmelere ilişkin açıklama

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan’da yaşanan son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

PAK Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, “Kürdistan halkının özgürlük ve bağımsızlık yürüyüşüne karşı, Kürdistan ile sorunları olan devletlerin her zamanki gibi saldırı yöntemlerini uyguladığı” belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye ve İran’ın Kürdistan’a gelen suyu kestiği, Türkiye’nin Efrin’e saldırdığı, PKK’nin AK Parti yöneticilerini öldürdüğü ve her şekilde Kürdistan halkının büyük zarar gördüğü” kaydedildi.

PAK, açıklamasında Türkiye hükümetine “Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu ve Rojava’nın kazınımlarına saygı gösterilmeli. Kürt karşıtı siyasetinden vazgeç” çağrısında bulundu.

Savaşın Kürt halkına zarar verdiği belirtilen açıklamanın devamında, PKK’ye ilişkin şunlar dile getirildi:

‘‘PKK, Kuzey Kürdistan’da yürütüğü savaşın halkımıza ve ülkemize zarar verdiğini artık görmelidir. Savaş, Türkiye devletinin planlarını hayata geçirmesine zemin sunuyor. PKK savaşı durdurmalıdır.’’

50 milyon Kürt’ün ulusal görevi

Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin ise PAK açıklamasında şunları ifade etti:

“Kürdistan’ın hayrını istemeyen güçlerin planlarını boşa çıkarmak, Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna sahip çıkmak ve desteklemek, her dört parçadaki partilerin ve tüm dünyada yaşayan 50 milyon Kürt’ün ulusal görevidir.’’