Paludan'dan Türkiye'ye: Böyle olursa her Cuma Kur’an yakarım

Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri ile isminden söz ettiren Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “İsveç'in NATO üyeliğini destekleyene kadar her Cuma Kur’an yakacağım” dediği belirtildi.

Paludan'dan Türkiye'ye: Böyle olursa her Cuma Kur’an yakarım

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'in ardından Danimarka'da da bir caminin karşısında polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı eylemi bu kez 27 Ocak’ta Kopenhag'da gerçekleştirdi.

Danimarka gazetesi Ekstra Bladet, 41 yaşındaki yaşındaki Paludan'ın dün (27 Ocak Cuma günü) biri saat 12.30'da Dortheasvej'deki caminin önünde, biri saat 14.00'te Türkiye Büyükelçiliği önünde ve saat 15.30'da Rusya Büyükelçiliği önünde üç defa Kur’an yaktığını yazdı.

Gazeteye göre Paludan, Kur’an yakma eylemi hakkında, “Bunun Erdoğan'ın hatası olduğunu duyurmak istiyorum. Artık İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermeyeceğine göre, o bunu yapana kadar her Cuma yapacağım ve ona ifade özgürlüğünü öğretmek zorundayım” diye konuştu.

Çocuklarla cinsel içerikli konuşmaları ortaya çıktı

Öte yandan Paludan’ın daha önce reşit olmayan erkek çocuklarla cinsel içerikli uygunsuz konuşmalar yaptığı ve ayrıca çocuklara intihar videosu izlemeleri için baskı yaptığı ortaya çıktı.

Ekstra Bladet'in 29 Ağustos 2012’deki haberine göre, Paludan, partisinin sosyal medya platformu Discord'da reşit olmayan erkeklere cinsel fanteziler okuduğunu yazmıştı.

Haberde Paludan’ın 13-14 yaşlarındaki çocuklarla bu platform üzerinden konuşurken mutfağında çıplak dolaştığı belirtildi. Çocuklardan kendi cinsel deneyimlerini paylaşmalarını isteyen Paludan, cinsel fanteziler uydurdu.

Gazete Rasmus Paludan'ın partisinin 2020'de YouTube'dan yasaklanmasının ardından Discord kanalını oluşturduğu bilgisine yer verildi.

Aynı zamanda İsveç vatandaşı olan Rasmus Paludan, gazeteye yaptığı yazılı açıklamada kendisini savunarak, "Cinsel içerik ifade ettiysem, 15 yaş ve üstü kişilere yönelik kanallarda olmuştur” dedi.

Paludan ayrıca, çocuklara, bir adamın tabancayla kendini başından vurduğu, ardından kanlar içinde yere düştüğü ve öldüğü bir videoyu izlettirdi.