Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesine ilişkin soruşturma yeniden açıldı

Paris cinayetleri soruşturması yeniden açıldı

Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesine ilişkin soruşturma yeniden açıldı

Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesine ilişkin açılan dava, katil zanlısı Ömer Güney'in ölümünün ardından düşürülmüştü. Soruşturmanın devamı için ailelerin yaptığı suç duyurusu ardından yeniden soruşturma açıldığı iddia edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde silahlı saldırıda öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetine ilişkin açılan dava, katil zanlısı Ömer Güney'in ölmesinin ardından görülmeden düşürülmüştü.

Fransız Haber Ajansı'nda (AFP) yer alan habere göre Cansız, Doğan ve Şaylamez'in ailelerinin yaptığı başvuru üzerine cinayete ilişkin yeni soruşturma açıldı.

AFP'nin soruşturma ekibine dayandırarak verdiği habere göre soruşturma Anti-Terör Savcılığı tarafından açıldı ve soruşturmayı yürütmesi için Terörle Mücadele Alt Birimi (SDAT) görevlendirildi.

Ailelerin avukatı Antoine Comte, yeniden soruşturma açılması kararının "aileler için büyük bir teselli” olduğunu söyledi.

Dava süreci

Katil zanlısı Ömer Güney, davanın başlamasından bir kaç hafta önce 17 Aralık 2016'da cezaevinde ölmüştü.

Davanın 23 Ocak tarihinde Paris Ceza Mahkemesi'nde başlaması gerekiyordu ancak Güney'in daha önce sürekli olarak ertelenen duruşmalardan hemen önce meydana gelen ölümü ardından dava fiili olarak kapatılmıştı.