(PDK-İ) Genel Sekreteri Mistefa Hicrî- Kürdistan tek vatan, Kürtler tek ulustur.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Kürt Konferansı'na bir mesaj gönderen Kürdistan Demokrat Partisi-İran (PDK-İ) Genel Sekreteri Mistefa Hicrî , ''Kürdistan tek vatan, Kürtler tek ulustur. Tüm Kürt parti ve örgütleri, diğer parçaların içişlerine müdahale etmeden ulus çıkarları doğrultusunda çalışmalıdır'' dedi.

(PDK-İ) Genel Sekreteri Mistefa Hicrî- Kürdistan tek vatan, Kürtler tek ulustur.

PDK-İ Genel Sekreteri Mistefa Hicrî konferansa yazılı bir mesaj sundu.

Mistefa Hicrî, mesajında, Ortadoğu'daki değişimlerin Kürdistan'a büyük etkide bulunduğunu belirterek, Kürtlerin siyasi ve askeri alanda büyük mücadeleler verdiğini belirtti. Mistefa Hicrî, Kürt parti ve örgütlerinin, Kürt ulusunun çıkarları doğrultusunda birlik ve beraberliği hedeflemesi gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki gelişmelerin Kürtler açısından hem bir fırsat hem de bir tehlike barındırdığına dikkat çeken Mistefa Hicrî, Kürdistani güçlerin bu değişimleri fırsata dönüştürmesi gerektiğine dikkat çekerek, 'Kürt siyasi güçleri birbirine saygı ve birbirini kabul etmeyi temel ilke edinmelidir. Tüm parti ve örgütler birbirine karşıt siyasetten, birbirinin iç sorunlarına müdahil olmaktan uzak durmalı, Kürt halkının ulusal haklarının elde etmesi için demokratik bir öncülüğü esas almalıdır' dedi.

Kürdistan'ın tüm partilerinin, taktiksel düzeyde işgalci devletlerle ilişki içerisinde olabileceğini belirten Mistefa Hicrî ancak bu ilişkilerin diğer parçalardaki Kürdistani güçlerin stratejisine zarar vermesi halinde bu tür ilişkilerden vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

PDK-İ Genel Sekreteri Mistefa Hicrî, mesajının sonunda, birlik içerisinde ve bilinçli hareket etmesi halinde Kürtlerin başarıya yakınlaşacağını kaydetti.

kaynak Basnews