PDK-İ Peşmerge Komutanı silahlı saldırıda şehit düştü

İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-İ) bir Peşmerge komutanı, Raperin bölgesine yakın bir sınır köyünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düştü.

PDK-İ Peşmerge Komutanı silahlı saldırıda şehit düştü

Dogu Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-İ) bir Peşmerge komutanı, Raperin bölgesine yakın bir sınır köyünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düştü.

PDK-İ Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, “Peşmerge komutanı Kadir Kadiri yoldaş 6 Mart akşamı kendisine ait aracı ile Balisan ve Çwarkurne cephelerini ziyaret ettiği esnada silahlı saldırıya uğramış, cesedi Hertele köyü yakınlarında bulunmuştur” denildi.

Kadiri’nin vücudunda 20 mermi izi bulnduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Otomobilinin dışında bulunması Kadiri’nin alıkonularak vurulduğunu göstermektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kadir Kadiri’nin PDK-İ deki uzun geçmişine baktığımızda hiş kimse ile kişisel bir sorununun olmadığını görüyoruz. Şu gerçeği de göz önünde bulunduruyoruz; İran İslam Cumhuriyeti geçtiğimiz iki yıl boyunca Kürdistan Bölgesi’nde Rojhilatlı Kürt parti ve üyelerine karşı bir çok defa terör eylemine kalkışmıştır. Biz bu terör olayından da İran’ı sorumlu biliyoruz.”

PDK-İ Genel Sekreterliği ayrıca olaydan dolayı Kadiri’nin ailesine başsağlığı diledi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Raperin Polisi de Kadir Kadiri’nin Ranya’daki adli tıba kaldırıldığını ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.