PDK Milletvekili: PKK, Kürt karşıtlarını memnun etmek için her şeyi yapıyor

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Milletvekili Seîd Herkî yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kuzey Kürdistan’da tek bir mermi patlatma cesaretinin kalmadığını ama Kürdistan Bölgesin’de Kürt karşıtlarını memnun etmek için her türlü bozgunculuğu yapmaya hazır olduğunu belirtti.

PDK Milletvekili: PKK, Kürt karşıtlarını memnun etmek için her şeyi yapıyor
Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Seîd Herkî şunları söyledi: “PKK, Kürt karşıtlarının ajandalarını hayata geçirmek için kuruldu. Zaten PKK kurulduğu günden beridir Kürdistan Bölgesi’nde Kürtlere karşı yapılmak istenen her şeyi hayata geçirmek için uğraştı. Kürdistan Bölgesi’nde elde edilen statüyü yıkmak veya zayıflatmak için ne istendiyse ona göre hareket etti. Ama şunu unutmasınlar ki, Kürdistan Bölgesi sağlam ellerde ve asla istedikleri hayalin gerçekleşmesine müsade edilmeyecek.”
 
Şengal bölgesi’nin Başkan Mesut Barzani’nin talimatıyla ve Peşmerge güçlerinin kahramanlığıyla kurtarıldığını ifade eden Herkî, Kürt karşıtlarının bundan sonra Kürtleri zayıflatmak için umutlarının kalmadığını, bu nedenle PKK’yi Şengal’de bırakarak hedeflerine ulaşmak istediklerini dile getirdi.
 
PDK’li milletvekili Şengal’de halkın şu an yaşadığı zorukların baş sorumlularından birisinin Irak Hükümeti olduğunu, çünkü yapılan Şengal Anlaşması’nı hayata geçirmek ve orada yaşayan halka huzur götürmek için adım atmadığını belirtti.
 
PKK’nin taşeron bir örgüt olduğuna vurgu yapan Herkî açıklamasının sonunda, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde karışıklık yaratmak için her türlü yola başvurduğunu, Kuzey Kürdistan’da tek bir mermi patlatamadığını ama Kürdistan Bölgesi’nde her türlü terörist faaliyeti yaparak düşmanlarını memnun etmeye uğraştığını dile getirdi.
Basnews