Pentagon: Suriye’nin istikrarını tehlikeye atabilecek her türlü askeri harekata karşıyız

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, Rûdaw’a yaptığı açıklamada Rojava ve Rojava Özerk Yönetimi kontrolündeki diğer bölgelere yönelik her türlü askeri operasyona karşı olduklarını ifade etti.

Pentagon: Suriye’nin istikrarını tehlikeye atabilecek her türlü askeri harekata karşıyız

Pantagon Sözcüsü, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik hava saldırılarına ilişkin sorusuna “ABD Savunma Bakanlığı, Suriye’nin istikrarını tehlikeye atabilecek her türlü askeri eyleme karşıdır” yanıtını verdi.

Türkiye’nin, Rojava’ya yönelik saldırılarının IŞİD’le mücadeleyi olumsuz etkilediğini ifade eden  Sözcü, “Böyle girişimler IŞİD’i yenme konusunda zorluklar çekilerek elde edilen kazanımları tehlikeye atıyor” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri 20 Kasım akşamı Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne güneyine yönelik hava saldırısı düzenledi. Kürdistan Bölgesi’ndeki Kandil, Asos ve Hakurk bölgeleri ile Rojava’daki Kobani, Kaniya Ereba, Minbic, Zor Miğar, Tel Rıfat, Cezire ve Derik bölgeleri hedef alındı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, saldırılarda 184 PKK ve YPG üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

DSG’den yapılan açıklamaya göre ise, saldırılarda 13 sivil, bir YPG savaşçısı 15 de Suriye askeri olmak üzere 29 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan dün “Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri ile Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada Rojava’ya yönelik kara saldırısı sinyali vermişti.

Türkiye, marttan bu yana Rojava’ya yönelik kara saldırısı mesajları veriyor fakat ABD, Rusya ve İran’dan henüz onay alabilmiş değil. /Rudaw