Perinçek: Öcalan'ın mektubunu en iyi anlayan, Kandil oldu

Vatan Partisi (VP) Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'ın dün yayınlanan mektubu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Perinçek: Öcalan'ın mektubunu en iyi anlayan, Kandil oldu

Vatan Partisi (VP) Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'ın dün yayınlanan mektubu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Öcalan'ın çağrısından rahatsız olduğunu söyleyen Perinçek, "Türk devleti, Öcalan’ı devreye sokarak ABD’nin adayını zayıflatma müdahalesinde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için dün yaptığı ve bugün de avukatları aracılığıyla duyurulan 'tarafsızlık' açıklaması hakkında bir açıklama yayınladı. 

"Abdullah Öcalan’ın mektubunu en iyi anlayan, Kandil oldu" diyen Perinçek, "PKK yönetimi, birkaç kez üst üste bu açıklamanın Öcalan’a 'PKK’nin direnişini kırmak için yaptırıldığını' belirtti. Vatan Partisi de o zaman bu gerçeğe dikkat çekti" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin Öcalan'ın çağrısından rahatsız olduğunu iddia eden Perinçek, buna gerekçe olarak ise 'PKK'nın CHP'ye oy çağrısı yaptığı' yönündeki iddialarını gösterdi. 

Perinçek, şunları söyledi:

"Olayın devamının geleceği belliydi. Öcalan’ın, avukatlarına verdiği ikinci bir mektup dün kamuoyuna açıklandı. Öcalan, PKK/HDP’nin CHP’yi desteklemesine tavır aldı, iki aday arasında 'Tarafsız kalın' dedi. 'Ekrem İmamoğlu’na da Binali Yıldırım’a da oy vermeyin' çağrısı yaptı.  Bu çağrıya tepki, PKK/HDP ve CHP’den geldi. Çünkü PKK, HDP oylarını CHP’ye yönlendirmişti. Aslında bu çağrıdan rahatsız olan ABD idi. Çünkü İmamoğlu’na gidecek oyların bir kısmının önü kesiliyordu."

PKK bölünüyor

PKK'nın bölünmekte olduğunu da belirten Peinçek, "Türk Ordusunun ve Polisinin ayakları altında kalan örgüt, çıkmaza girmiştir ve her çıkmaza giren örgüt gibi bölünüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 'Elindeki Öcalan'ı ABD'nin adayını zayıflatmak için kullandığını' söyleyen Perinçek'in açıklamasının devamı ise şu şekilde: 

"ABD emperyalizmini, PKK/HDP’yi ve CHP’yi anladık. Türk Devleti elindeki Abdullah Öcalan’ı devreye sokarak, ABD’nin adayını zayıflatmaya yönelik bir müdahalede bulunuyor. Üstelik oyları Binali Yıldırım’a yönlendiren bir çağrı da yok.

Peki PKK/HDP ve CHP’nin dışında, ABD emperyalizmine karşı olduğunu söyleyen kimi güçlerin birden feryat etmesinin anlamı nedir?

Çünkü ABD emperyalizmine karşı Türkiye mevzisinde iğreti duruyorlar. Türkiye olarak aynı gemide olduğumuzu bir türlü içlerine sindiremediler.