Perinçek’e Verilecek En İyi Cevap Kürtlerin Birliğidir

Perinçek’e Verilecek En İyi Cevap Kürtlerin Birliğidir

Şeyh Sait ve Seyit Rıza hakkında Vatan Partisi tarafından kamuoyu gündemine sokulan tartışmaların Kürt katliamının devamı olduğunu belirten Şeyh Said Derneği Başkanı Kasım Fırat, Kürtlerin değerlerine saldırılanlara Kürt halkının “Ulusal Birlik” yanıtını vermesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şeyh Said Derneği Başkanı ve Şeyh Said’in torunu Kasım Fırat, Kürt halkının değerlerine ve kültürlerine yönelik 100 yıldır devam eden sistematik saldırının bir parçası olarak nitelendirdiği Vatan Partisi’nin “taleplerinin” Kürtler açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Perinçek ve Vatan Partisi’nin tutumunu, “Bu girişim Saray’a oynanmaktadır. Zaten Perinçek Saray’ın elamanıdır. Bir yerlere mesaj gönderiyor. Mesaj verilen yerlere söylemek isteğimiz, öldürmekle, inkarla hiçbir şey elde edemezsiniz. Hiçbir yere varamazsınız” şeklinde değerlendiren Şeyh Said Derneği Başkanı ve Şeyh Said’in torunu Kasım Fırat şunları söyledi:

“Bu yaklaşımdan vazgeçilmesi gerekiyor. Tek amaçları Kürtleri ortadan kaldırmak olan herkes bilsin ki, Kürtler hiçbir zaman geri adım atmamıştır. Kürtler bitmemiştir, toprağın altında da üstünde Kürtler vardır. Var olmaya da devam edecektir. Perinçek’te diğerleri de bunu bilsin.

Onlar Kürtlerin onurudur. Şeyh Said’in hukuksuz bir şekilde idam edildiği meydana isminin verilmesine bile tahammül edemeyenler bilsin ki bu saldırılar Seyit Rıza’yı da Şeyh Sait’i de daha da yücelten girişimlerdir.

Kürtler Ulusal Birlik Kurarak Perinçek’e Cevap Vermelidir

Kürtlerin değerlerine yönelik saldırının birliğin oluşmasının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Fırat, “Yeter artık 4 parçada Kürtler öldürülüyor. Cenazeleri verilmiyor. Değerleri yok sayıyor.  Kürdün değerlerine saldırılanlara birlik ile cevap verilmeli” çağrısında bulundu.