Peşmerge Bakanlığı: Irak ordusu ile anlaştık

Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı yetkilileri Bağdat'ta bir araya geldi. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, IŞİD’e karşı ortak operasyonların başlayacağını söyledi.

Peşmerge Bakanlığı: Irak ordusu ile anlaştık
Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver başkanlığındaki heyet Bağdat’ta Irak Savunma Bakanlığı ve askeri komutanlarla bir araya geldi.
 
Toplantının ardından Rûdaw’a konuşan Yaver, IŞİD’e karşı ortak operasyonlar konusunda anlaşmaya vardıklarını, bu kapsamda Kerkük ve Diyala’da da toplatılar yapılacağını söyledi.
 
Yaver toplantıda IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon temsilcilerinin de hazır bulunduğunu belirtti.
 
IŞİD’in Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki bölgelerde faaliyetlerini arttırdığına dikkat çeken Cabbar Yaver, “Teröristler bu bölgelerde cezaevi kurmuş, askeri eğitim görüyor” dedi.  
 
Kürdistan Bölgesi Başkanı Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa da, IŞİD’in Peşmergeye saldırmak için zayıf hedefler belirlediğini, vur-kaç taktiği ile saldırılar düzenlediğini söyledi.
 
Şeyh Mustafa, “Koalisyonun tüm imkan ve desteğine ihtiyacımız var. Operasyonel kuvvetlerine, hava ve eğitim desteğine ihtiyaç var. Yine Peşmergenin silah ve mühimmat ihtiyacı da giderilmeli” ifadelerini kullandı.
 
IŞİD’in geçen hafta Germiyan ve Mahmur’da düzenlediği saldırılarda 16 Peşmerge ve 3 sivil şehit düştü.
 
Güvenlik yetkilileri, saldırıların artmasını, 16 Ekim 2017’den sonra bölgede oluşan güvenlik boşluğuna bağlıyor.
(Rudaw)