Peşmerge Bakanlığı’ndan Abadi’ye sert yanıt!

Peşmerge Bakanlığı, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Kürdistan’a düzenlenen saldırıyı IŞİD’e saldırıyla bir tutmasını sert bir şekilde kınadı.

Peşmerge Bakanlığı’ndan Abadi’ye sert yanıt!

Peşmerge Bakanlığı, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Kürdistan’a düzenlenen saldırıyı IŞİD’e saldırıyla bir tutmasını sert bir şekilde kınadı.

6 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Irak ordusu ve Heşdi Şabi’nin Kerkük ile diğer Kürdistan bölgelerine yönelik saldırısı için, “Irak’ın birleştirilmesi ve bölünmesinin engellenmesi, terörist IŞİD çetelerine karşı elde edilen zaferden aşağı değildi” ifadelerini kullanan Irak Başbakanı Haydar Abadi'ye Peşmerge'den sert yanıt geldi.

Abadi’nin sözlerinin “sorumsuzca” olduğu vurgulayan Peşmerge Bakanlığı, 16 Ekim saldırsının IŞİD’e yönelik saldırılarla bir tutulması sert bir dille eleştirildi. Açıklama da, “Kendi ülkesinin halkına saldıran bir ülkenin başbakanının, bunu, teröristlere karşı elde edilen başarıyla kıyaslaması, bir tutması ve bundan gururla söz etmesi çok yazık” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Sayın Abadi, Iraklı güçler tarafından askeri işgal, Kürdistan Bölgesi’ne saldırı, Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer bölgelerde vatandaşları öldürme, göçertme, evlerin imha ve talan etmeyi büyük bir başarı addediyor, IŞİD’e karşı elde edilen başarıyla kıyaslayıp bir tutuyor.

Sayın Abadi’nin şimdi övündüğü IŞİD zaferi, tüm dünya şahittir ki, eğer Kürdistan’ın kahraman peşmergesi olmasaydı asla elde edilemezdi. Yine o kahraman peşmergenin fedailiği ve cesur savunması olmasaydı, 16 Ekim’den sonra Sayın Abadi’nin komutasındaki Iraklı güçler, bütün Kürdistan’ı Tuzhurmatu’ya çevirecekti.”

Açıklamanın sonunda, herkesin diyalogla sorunların çözümünü beklediği bir dönemde bu tür açıklamaların Kürt halkına karşı kin ve nefreti körüklediğini vurgu yapılarak, “Ancak tarih göstermiştir ki Kürdistan halkının iradesi kırılmamıştır, kırılmayacaktır da” ifadesi kullanıldı.