Peşmerge Bakanlığı’ndan Erbil’deki saldırıya ilişkin açıklama

Peşmerge Bakanlığı, Erbil saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşlardan müsterih olmalarını isteyerek, “Peşmerge her zaman olduğu gibi Kürdistan toprağı ve halkını savunacaktır”denildi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan Erbil’deki saldırıya ilişkin açıklama

Peşmerge Baklanlığından yapılan açıklamada, “Başkent Erbil’e yönelik korkakça saldırıyı ser bir şekilde kınıyoruz. Teröristler asla Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini, huzur ve istikrarını bozamayacak, sert bir şekilde karşı duracağız. Değerli Kürdistan halkını temin ediyoruz ki Peşmerge Güçleri her zaman Kürdistan halkı ve topraklarını savunmak için hazırdır” denildi.

Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Peşmergenin çelik iradesi sayesinde teröristleri yenilgiye uğratıp hiç bir şekilde vatandaşlarımızın hayatının tehlike altına girmesine izim vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerine yönelik saldırının Peşmerge ve Kürdistan halkına saldırı anlamına geldiği belirtilerek, koalisyonla uzun süreden beridir IŞİD’e karşı mücadele edildiği hatırlatıldı.