Peşmerge Güçleri IŞİD'in kapsamlı saldırısını püskürttü

Peşmerge Güçleri IŞİD'in kapsamlı saldırısını püskürttü

Peşmerge Bakanlığı, Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Gulleco kasabasında IŞİD mensuplarınca Peşmerge 3’üncü Piyade Tugayı’na yönelik saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinde Germiyan cephesinde konuşlu bulunan Peşmerge 3’üncü Piyade Tugayı’na bağlı bir birliğe IŞİD mensuplarında saldırı düzenlendiği belirtildi.

Peşmergenin ani karşılık vererek saldırıyı piskürttüğü bilgisine yer verilen açıklamada, “Kürdistan halkını temin ediyoruz ki Peşmerge Güçleri Kürdistan halkı ve topraklarını korumak, terör ve teröristleri ortadan kaldırmak için her an hazır haldedir” ifadelerine yer verildi.  

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“Geride kalan süreçte IŞİD’in farklı bölgelerde yeniden canlandığı konusunda defalarca uyarıda bulunduk. Bugün yaşanan saldırı da kamuoyuna ve koliasyon ortaklarımıza yaptığımız uyarıyı doğru çıkarmıştır.

Buradan uluslararası koalisyon güçlerine, terörün gelişmesini önlemek için Peşmerge Güçleri’ne destek ve yardımlarını arttırması çağrısında bulunuyoruz.”