Peşmerge ile anlaşma sağlanmazsa Havice'ye geçemeyecekler

Peşmerge ile anlaşma sağlanmazsa Havice'ye geçemeyecekler

Telafer'den sonra yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Havice operasyonuna Peşmergenin katılıp katılmayacağı hala netlik kazanmadı. Peşmerge Güçleri 70'inci Birlikler Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, Havice operasyonundan önce Peşmerge Bakanlığı ile bir anlaşma sağlanmaması durumunda, hiçbir güce peşmerge mevzilerinden geçiş izni vermeyeceklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri 70'inci Birlikler Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, Irak hükümetinin şimdiye kadar Peşmerge Bakanlığı’ndan Kerkük’ün Havice ilçesine yapılacak operasyonla ilgili bir talepte bulunmadığını söyledi.

Irak Genelkurmay Başkanı Osman el-Ghanmi, bugün yaptığı açıklamayla Kerkük’ün Havice ilçesine yakın zamanda operasyon başlatacaklarını duyurdu.

Osman el-Ghanmi yaptığı açıklamada, “Selahaddin, Kerkük ve Diyala’ya bağlı bölgeleri IŞİD’den temizleyeceğiz. Yakın zamanda Havice, Selahaddin ve Diyala’da temizlik operasyonu başlatacağız” dedi.

Cafer Şeyh Mustafa, Havice’ye yapılacak operasyonla ilgili Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçleriyle herhangi bir toplantı veya anlaşma yaptıklarını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı ile bir anlaşma sağlanmaması durumunda, hiçbir güce peşmerge mevzilerinden geçiş izni vermeyeceklerinin altını çizen Cafer Şeyh Mustafa, bağımsızlık referandumundan önce Havice operasyonunun bir aşamasının başlayabileceğini kaydetti.

Heşdi Şabi Resmi Sözcüsü Ahmed Esedi, Havice operasyonunun yakın bir zamanda başlayacağını belirterek “Havice operasyonunun başlamasına az bir zaman kaldı. Bu operasyondaki rolümüzü üstlenmeye hazırız” ifadelerini kullanmıştı.