Peşmerge: IŞİD’in başına getirdiğimiz felaketi onların da başına getiririz!

Peşmerge: IŞİD’in başına getirdiğimiz felaketi onların da başına getiririz!

Kerkük’e yönelik saldırı planlarıyla ilgili açıklama yapan Peşmerge Güçleri Birinci destek Gücü Komutanlığı, Kürdistan’ın herhangi bir toprağına olası bir işgal teşebbüsünde IŞİD’in belini kırdıkları gibi aynı felaketi onların da başına getireceklerini söyledi.

Peşmerge’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Kürdistan halkının referandumda kendi gelecekleri için yüksek oranda verdikleri ‘evet’ oylarının ardından bazı kesimler Kürdistan halkı ve topraklarını tehdit etmeye başladı.

Biz Peşmerge Güçleri Birinci Destek Gücü Komutanlığı olarak halkımızın rahat olmasını istiyoruz. Kimse topraklarımıza işgal amaçlı ayak basılmasını istemiyor. Olası böyle bir durumda IŞİD’in başına getirdiğimiz felaketi onların da başına getiririz. Kürdistan’ı işgal etmeye niyetli herkesin karşısında dururuz. Çünkü biz irademizi sevgili Kürdistan halkının arkamızda olmasından alıyoruz.

Bu süre içerisinde İnsanlık düşmanı teröristleri yenip topraklarımızı temizlediğimiz gibi, şehitlerimizin ruhunun huzuru referandumun neticesi olan bağımsızlığa kavuşmak için Düşmana karşı öyle savaşırız ki, Kürdistan’ı düşman için mezar yaparız.”