Peşmerge Komutanı: Haşdi Şabi Kürdistan’a yerleşemez

Peşmerge Komutanı: Haşdi Şabi Kürdistan’a yerleşemez

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, Şii Haşdi Şabi güçlerinin Keyrewan bölgesinde başlattığı operasyonun Kürdistan topraklarıyla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

 

Rûdaw’ın canlı yayınına katılan Serbest Lezgin, Heşdi Şabi güçlerinin Keyrewan bölgesinde Suriye’deki Şii milislerle bir koridor oluşturmak için operasyon başlattığını belirtti.

 

Söz konusu operasyonun Kürdistan Bölgesi topraklarıyla bir ilgisi olmadığını vurgulayan Serbest Lezgin, şöyle devam etti:

 

“Bu konuda uluslararası güçlerin duyarlılık göstermesi gerekir çünkü Haşdi Şabi milislerinin Suriye’ye geçmesi ve Hizbullah’ı desteklemesi devletlerarası müdahale gerektirir.”

 

Kürdistan Bölgesi’nin Haşdi Şabi güçleriyle bir sorunu olmadığı da belirten Serbest Lezgin, “IŞİD’le savaşta verdikleri bedellerden dolayı onlara saygımız var ancak Kürdistan Bölgesi’ni sadece Peşmerge Güçleri savunacaktır” diye konuştu.

 

Lezgin, “Kürdistan Bölgesi’nde başka gücü kabul etmeyiz. Ne IŞİD, ne Haşdi Şabi ne de başka bir gücün topraklarımıza yerleşmesini kabul etmeyiz” dedi.