Peşmerge komutanı Sirwan Barzani; IŞİD hareketliliği arttı

Kürdistan Peşmerge Güçleri Guwer-Mahmur Cephesi Sorumlusu Sîrwan Barzani, kış mevsimine girişle birlikte havanın bozulmasının ve görüş mesafesinin azalmasıyla IŞİD’in bu durumu fırsata çevirdiğini ve örgütün hareketliliğinin arttığını söyledi.

Peşmerge komutanı Sirwan Barzani; IŞİD hareketliliği arttı
Sirwan Barzani IŞİD hareketindeki artışla ilgili olarak; "Özellikle kış mevsimine girişle birlikte görüş mesafesinin azalması nedeniyle, IŞİD’li teröristlerin hareketliliği yakından takip edilemiyor. Bu nedenle IŞİD hareketliliği arttı. IŞİD’e karşı mücadele için ister tek başımıza ister Irak askeri güçleriyle ortak olsun, operasyona her zaman hazırız." ifadelerini kullandı.
 
BasNews'e açıklamalarda bulunan Sirwan Barzani, dün gece Türk uçakları tarafından PKK’ye ait üslerin bombalandığına dair çıkan haberlerle ilgili şunları söyledi: “Irak güçleri dün IŞİD hareketliliğini tespit etmesi sonucu havan toplarıyla bölgeyi bombaladı. Türk uçaklarının her hangi bir saldırısı gerçekleşmedi"
 
Sirwan Barzani açıklamasının devamında şunları söyledi: "Kürdistani bölgeler ve Peşmerge güçlerinin kontrolünde bulunan bölgelerde sadece IŞİD yok. Irak genelinde IŞİD bir sorundur. Ancak Irak'ın her tarafında mücdele için mevzilerimizi artırmalıyız. Irak askeri güçleri ile ortak tugayları bu alanlara yerleştirerek, güvenlik boşluğunu doldurabiliriz.”
 
Sirwan Barzani, Irak Merkezi Hükümeti tarafından 2023 yılı bütçesinde iki tugay için bütçe ayırma sözü verildiğini belirterek, bu konuda adımların atılması halinde iki ile üç hafta içerisinde bu güçlerin aktif hale getirileceğini ve ilgili yerlerde faaliyetlerine başlayabileceğine dikkat çekerek, Ortak tugayların oluşturulması konusunda hazırlıkların daha önceki süreçlerde  yapıldığını bu konuda gecikmelere yer bırakılmasının anlamsız olduğunu ifade etti.
 
Guwer-Mahmur Cephesi sınırlarında IŞİD'e karşı yeni operasyonlarla ilgili olarak Sirwan Barzani şunları belirtti: “Sıcak takip ve küçük operasyonlarla IŞİD’e yönelik mücadele yürütülüyor. Bu şekilde IŞİD teröristlerinin bölgeye yerleşmesi engelleniyor.”