Peşmerge Kuvvetler Komutanlığından Şengal açıklaması

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı, Şengal'deki varlığı ile çatışma riski barındıran ve bu bölgeye yeni güç takviyesi yapan PKK''den Şengal ve çevresinden çekilmesini istedi.

Peşmerge Kuvvetler Komutanlığından Şengal açıklaması

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, Şengal'deki varlığı ile çatışma riski barındıran ve bu bölgeye yeni güç takviyesi yapan PKK'den Şengal ve çevresinden çekilmesini istedi.

Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığınca, PKK'nin Musul'un Şengal ilçesindeki varlığı ve son gelişmelere ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK, Suriye'den ağır silahlarla Kürdistan Bölgesi'nde tansiyonu yükseltmek için Hanêsor ve sınır bölgesine güç takviyesi yapmaya devam ediyor. PKK, Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve Ezdi halkının iradesi dışında Şengal'de konuşlandı. Kürdistan Bölgesi, hiçbir suretle yasal olmayıp, silahlı bir bölgenin kurulmasına müsaade etmeyecektir. Kürdistan Bölgesi, PKK militanlarının Şengal'den çekilmesi çağrısını yineliyor."

Açıklamada, Peşmerge Bakanlığının, IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Şengal'deki Ezdilerin güvenliğinin sağlanması için verilen çabalar kapsamında şimdiye kadar 8 bin Ezdi savaşçıyı bünyesine aldığı ve daha fazlanın alınmasını için de görüşmelerin devam ettiği bilgisi aktarıldı.

Şengal'de konuşlanan PKK üyelerine İran destekli ve mezhepçi yaklaşımıyla bilinen Haşdi Şabi güçlerinin mali destek vermeye devam ettiği ifade edildi.

PKK'ye bağlı YBŞ, geçen Cuma günü Şengal'inSinûnê kasabasındaki Xanêsor köyüne geçmek isteyen Roj Peşmergelerine saldırı düzenlemişti.