Peşmerge: Mücadelemizin hedefi bağımsız Kurdistan'dır

Kurdistan Peşmergesi, IŞİD karşıtı savaşta verilen mücadele, emek ve şehitlerin karşılığı olarak Kurdistan'ın bağımsızlığı hakkını elde ettiklerini düşünüyor ve artık Irak adında bir şeyin kalmadığını savunuyor.

Peşmerge: Mücadelemizin hedefi bağımsız Kurdistan'dır

3 yıl boyunca teröristlere karşı cephede savaşan ve uzun yıllardır Peşmerge olarak hizmet veren Siwan Husên KDP.info'ya verdiği söyleşide şu görüşleri dile getirdi:

"Peşmerge olduğumuz ilk andan bugüne kadar hayallerimizin gerçeğe dönüşmesini ve halkımızın meşru hakkı olan bağımsız Kurdistan'a kavuşmasını umut ettik. Bağdat'tan hiç bir beklentimiz yoktur. Bağdat'a gidecek heyetin de olumlu bir netice elde edeceğine inanmıyoruz. Tüm beklentimiz bağımsızlığın ilan edilmesidir.”

Batı Dicle cephesi'ndeki Peşmerge birliklerinin komutanlarından Muqedem İdris Şeiban ise şu görüşleri dile getiriyor:

"Peşmerge güçleri ve Kurdistan halkı olarak Irak'la beraberliğimizden acı bir deneyim sahibi olduk. Başımıza gelen tüm felaketlerin sorumlusu olan Irak, en sonunda ekmeğimizi ve paramıza da göz koydu ve elimizden aldı. Artık Irak savaş ve mezhepsel çelişkiler nedeniyle çöküşün eşiğindedir. Bu nedenle bizim Bağdat'tan ayrılmamız bizim için hayırlıdır. Bu, sadece benim kişisel düşüncem değil, tüm Peşmergelerin de ortak görüşüdür. Çünkü IŞİD tehdidinin ortadan kaldırılmasının ardından Irak'ın yeni bir IŞİD yaratması uzak bir ihtimal değil.”

Peşmerge Komutanı Albay Dilşad Mewlûd ise konu ile ilgili şu düşünceleri paylaştı:

"Biz Irak'la birlikteliğimizde her tür eziyeti gördük, bu yüzden meşru hakkımız olan bağımsız Kurdistan'ı elde etmek için silahlara sarıldık ve mücadele verdik. Artık verdiğimiz emeklerin karşılığını almanın zamanı geldi ve biz Kurdistan Peşmergeleri olarak bağımsızlık talebinde bulunuyoruz.”